Fernette cevizi, kendisinin çöğürü üzerine farklı aşılama yöntemleri uygulanarak üretilebilmektedir. Fernette ceviz fidanı kökeni Fransızdır; Franquettenin x lara melezidir. Bu ceviz türü geç çiçeklenmektedir. Yan dallara doğru verimi artmaktadır. Fernette cevizinin tozlayıcısı Fernor yada Franguette cevizidir. Bu çeşitten bol bol tozlama yapılabilmektedir. Bunun anlamı şudur ki; 20 ağaçta bir tozlayıcı olarak bulundurulması anlamına gelmektedir. Örneğin 40 ağaç dikim yapılacak bir tarlaya 38 ağaç Fernor 2 adet ağaç da Fernette ceviz çeşidi dikimi yapılması gerekir. Kasım ayına kadar yeni oluşan dallarının kapanması sürer ve bu sebeple sonbahar donları bu ağaç türüne kolay kolay tesir etmez.
Bu ceviz türünün meyvelerinin ağırlığı ortalama olarak 12 gramdır. İç verimliliği yaklaşık yüzde 50 civarında olup ortalama ağırlıkları 7,5 gramdır. Fernette türü meyvesinin kabuktan ayrılması kolaydır, kabukları gayet incedir ve içi beyaz renkli olduğundan ötürü bu ceviz türü de kaliteli ürünler arasında sayılabilmektedir.
Fernor cevizinde olduğu gibi Eylül ayının sonlarına doğru yapılmaktadır. Karasal iklim özelliklerini taşıyan yerlerde dikilmesi daha doğru olacaktır. Fernette ceviz türü 4 metreye 8 metre aralıklarla dikilmeye müsaittir ve bu aralıklara dikkat edilmelidir.
Fernette Ceviz Türü denizden 2000 metre yüksekliklere kadar dikilmesi mümkün olan bir türdür.
Chandler çeşidi ağaçtan tohum alınarak ekilen bir ceviz kendi türünün özelliklerini taşımaz. Bu şekilde ortaya çıkan ceviz türü yabani olur. Bu ceviz türüne halk arasında çöğür denir. Çöğürün piyasa fiyatı normal ceviz fiyatından oldukça azdır.
Ülkemizde chandler cevizi üretimi ihtiyacı karşılamamakta ve ithal edilmektedir. Bu meyvenin kalitesinde pazarlanmasında ve satılmasında herhangi bir sorunla karşılaşılmamaktadır.